Directiechauffeur CCV- D1

Het DCOI is een door het CBR/CCV erkend opleidingsinstituut voor Directiechauffeurs en voldoet dan ook aan de strenge eisen die daaraan zijn gesteld. Daarnaast werken wij bij het DCOI uitsluitend met ervaren en gecertificeerde instructeurs.

Wilt u straks bij de professionals behoren die het vak directiechauffeur op een hoogwaardig niveau kunt uitvoeren dan bent u bij DCOI gewaarborgd van een opleiding op het hoogste niveau.

De Intake

Vooraf aan de opleiding doet u een uitgebalanceerde intake waarbij wij beoordelen wat uw sterke en uw schaduwkanten zijn. De intake bestaat uit een kort kennismaking gesprek en een rijtest in onze luxe limousine BMW 5 serie. Tijdens de intake maakt de docent een analyse van uw rijstijl en vaardigheden. U krijgt daarbij adviezen en tips aangereikt die u direct in uw rijstijl kunt toepassen. U ontvangt van de intake een uitgebreid verslag. Heeft u de kwaliteiten om de opleiding te starten dan gaan we aan de slag en gaat DCOI u opleiden tot een hoogwaardig directiechauffeur die door kan groeien naar Directiechauffeur Premium Select, zodat u op het hoogste niveau kunt werken.

Lees hier meer over de Intake

Het is ook mogelijk te kiezen voor een praktijk introductiedag

De opleiding CCV-D1

De opleiding CCV-D1 directiechauffeur bestaat uit de volgende items:

 • Een uitgebalanceerde intake
 • Theorielessen via de DCOI ontwikkelde e-learning module
 • Online ondersteuning bij de theorie (indien gewenst)
 • Vier intensive praktijk trainingsdagen op de openbare weg
 • Beroepshouding & Communicatie
 • Etiquette & Omgangsvormen
 • Een rijvaardigheidstraining/ anti- sliptraining op een rijvaardigheidscentrum
 • Praktijk examen bij het CCV/CBR aansluitend aan de opleidingsweek
 • Theorie examen bij een examenlocatie van het CBR in de buurt van uw woonplaats

Waarom de opleiding CCV-D1 internationaal directiechauffeur

De Nederlandse markt vraagt nu eenmaal om een CCV- D1 certificaat. Andere certificaten zijn een prima aanvulling, maar hebben in Nederland slechts een beperkte waarde. Mocht u een werkkring in het buitenland ambiëren dan is het CCV- D1 certificaat nog steeds het enige juiste certificaat om uw doel te bereiken, maar uit te breiden met de Specialistische Rijpleiding  Internationaal. Lees hier meer over de SRO opleiding

De opleiding bestaat uit twee delen. Een theoretisch deel en een praktijktraining. De praktijktraining duurt vier dagen, met op vrijdag aansluitend het CCV- D1 praktijkexamen. U bent dus van maandag t/m vrijdag aan de praktijkopleiding bezig. U kunt thuis de theorie via e-learning leren. De theorie is duidelijk en overzichtelijk opgezet. De studietijd voor de e-learning module bedraagt 35 á 40 uur. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met ons.

Een toekomst als Directiechauffeur

Als u voor uzelf de keuze heeft gemaakt directiechauffeur te worden, dan begint dat bij een eerste stap met een gedegen opleiding. De opleiding directiechauffeur van DCOI is praktijkgericht, en leid de deelnemer op tot een profesional. De trainingen vinden plaats op de openbare weg en deels op een afgesloten rijvaardigheidscentrum.

E-learning

Uw theorie kunt u online leren via ons online e-learning systeem. Ook kunt u examenvragen oefenen via e-learning. Dat kan in uw eigen tempo en op de momenten dat het u het beste uitkomt. Daarnaast biedt DCOI online hulp bij de theorie lessen en behandelen de hoofdstukken en lessen die toelichting nodig hebben.

Theorie

Wat leert u via e-learning voor directiechauffeur CCV-D1:

 • Beveiliging
 • Verkeersveiligheid
 • Verkeersregels
 • Topografie
 • Sociale vaardigheden voor de directiechauffeur

 Praktijk

Welke onderwerpen worden er behandeld in de praktijk

 • Verkeersveiligheid en voertuigbeheersing
 • Bijzondere voertuigbeheersing  op het trainingscentrum
 • Topografie
 • Beroepshouding & Etiquette
 • Security (observatietechnieken)

Opleidingsoverzicht

Rijvaardigheidstraining op een rijvaardigheidscentrum

Tijdens uw opleiding volgt u een verhoogde rijvaardigheidstraining. Een uitstekende training om uw vak straks op professionele wijze uit te kunnen voeren. Niet voor niets is dit een van de eisen die door het CCV wordt gesteld.

Tijdens de training op het rijvaardigheidscentrum leert u alles over de juiste remtechnieken, de technische voorzieningen en de werking van moderne systemen van de auto en ADAS systemen. Verder alles over het stuurkarakter van de auto en het rijden onder extreme omstandigheden, zoals het voorkomen en corrigeren van een slippend voertuig.

Trainen in Nederland, Duitsland of België

De training vindt plaats in Nederland. Maar om u optimaal voor te bereiden op uw nieuwe functie leert u ook rijden met hogere rijsnelheden in Duitsland of complexe verkeerssituaties in Brussel (België). In drukke steden zult u worden getraind op multitasking, het optimaal gebruik van uw professionele navigatiesysteem en verhoogde beslissingsvaardigheden.

CCV-D1 certificaat geldig in geheel Europa

Het CCV-D1 certificaat is de norm in Nederland, waarmee zowel in Nederland alsmede in elk Europees land kan en mag worden gereden. Het fabeltje dat je een Europees certificaat nodig hebt als je in het buitenland wilt rijden is dus onjuiste informatie.

Kieswijzer opleiders