Opleiding CCV- D1

CCV- D1 erkenning

Het DCOI is een door het CBR/CCV erkend opleidingsinstituut voor Directiechauffeurs en voldoet dan ook aan de strenge eisen die daaraan zijn gesteld. Daarnaast werken wij bij het DCOI uitsluitend met ervaren en gecertificeerde instructeurs.

Waarom de opleiding CCV-D1

De Nederlandse markt vraagt nu eenmaal om een CCV- D1 certificaat. Andere certificaten zijn een prima aanvulling, maar hebben in Nederland slechts een beperkte waarde. Mocht u toch een werkkring in het buitenland ambiëren dan is het CCV- D1 certificaat nog steeds het enige juiste certificaat om uw doel te bereiken, maar uit te breiden met een internationale opleiding. Lees hier meer over de internationale opleiding

De opleiding bestaat uit twee delen. Een theoretisch deel en een praktijktraining. De praktijktraining duurt vier dagen, met op vrijdag aansluitend het CCV- D1 praktijkexamen. U bent dus van maandag t/m vrijdag aan de praktijkopleiding bezig. U kunt thuis de theorie via e-learning leren. De theorie is duidelijk en overzichtelijk opgezet. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met ons.

Opleidingsoverzicht

Een nieuwe toekomst als Directiechauffeur?

Als u voor uzelf de keus heeft gemaakt Directiechauffeur te worden, dan begint dat bij een eerste stap. Namelijk een gedegen opleiding. De opleiding van DCOI is praktijkgericht, waarbij aandacht wordt besteed aan de juiste beroepshouding en communicatie naar uw VIP.Tevens wordt er aandacht besteed aan de kennis van de verkeersregels, kennis van het wegennet, beveiligingstechnieken en een perfecte comfortabele rijtechniek. De trainingen vinden plaats op de openbare weg en deels op een afgesloten rijvaardigheidscentrum. Uw theorie kunt u online leren via ons online e-learning systeem. Ook kunt u hier de theorie voor het CCV- D1 examen oefenen. In uw eigen tempo en op de momenten dat het u het beste uitkomt.

Training op het rijvaardigheidscentrum

Tijdens uw opleiding volgt u een halve dag een verhoogde rijvaardigheidstraining, die nodig is om uw vak straks op professionele wijze uit te kunnen voeren. Niet voor niets is dit een van de eisen die door het CCV wordt gesteld.

Tijdens de training op het rijvaardigheidscentrum leert u alles over de juiste remtechnieken, de technische voorzieningen en de werking van moderne systemen van de auto. Verder alles over het stuurkarakter van de auto en het rijden onder extreme omstandigheden, zoals het voorkomen en corrigeren van een slippend voertuig.

Rijden in Duitsland

Om u optimaal voor te bereiden op uw nieuwe functie leert u ook rijden met hogere snelheden. Voor dit onderdeel reizen wij af naar Duitsland. Wij rijden daar met hoge snelheden om u optimaal te trainen, zodat u kunt rijden onder alle omstandigheden.

Praktijk introductiedag opleiding Directiechauffeur

Wilt u meer weten over de introductiedag opleiding directiechauffeur?

Lees meer

Meer informatie over het CCV

Wilt u meer weten over het praktijk en theorie examen, klik dan op de onderstaande links.

http://www.cbr.nl/directie.pp         http://www.cbr.nl/11159.pp

 College van Deskundige CCV

Het CvD is samengesteld uit vertegenwoordigers van verschillende disciplines:

  • twee afgevaardigden van het CCV
  • één afgevaardigde namens werkgevers (organisatie)
  • twee afgevaardigden namens opleidingsinstituten
  • twee afgevaardigden namens cliënten
  • één afgevaardigde namens de automobielbranche

Het CvD houdt toezicht op de kwaliteit van de opleiders en de examens

Opleiding directiechauffeur CCV-D2

Lees meer    

 

Opleiding directiechauffeur