Vakopleiding Security Driver

Bent u als Directiechauffeur nog wel voorbereid op de huidige ontwikkeling in de maatschappij? Door de toenemende dreiging  lopen uw VIP en u een grotere kans in situaties te komen waarbij u moet zijn getraind om risicovolle situaties te beheersen. Zoals de laatste tijd steeds weer is gebleken is de kans daarop reëel. Niet voor niets is de vraag, zowel  in het binnen –en buitenland, steeds groter naar Directiechauffeurs, die meer kennis en vaardigheden bezitten dan de basiseisen, die aan het CCV-D1 certificaat zijn gesteld. Logisch, want deze eisen zijn puur gericht op uw kennis en vaardigheden, die nodig zijn om uw VIP op een veilige, vlotte en comfortabele wijze van A naar B te vervoeren. Natuurlijk is daarbij een goede communicatie ook van belang, maar naast de basis beveiliging zijn zaken die gericht zijn op een extra  beveiliging u niet aangeleerd.

Regelmatig ontvangt Acies International aanvragen voor goed getrainde chauffeurs en voor de inzet van bodyguards. Deze aanvragen komen vanuit de hele wereld. Dit is een duidelijk signaal dat de wereld met een probleem zit. Namelijk, intolerantie en andere denkbeelden, die leiden tot potentiële dreigingen en gewelddadigheden.

DCOI heeft dan ook in samenwerking  met Acies International een vakopleiding ontwikkeld, die aansluit op deze vraag. Op de eerste dag worden diverse beveiligingstechnieken geleerd en rij- technische handelingen op de openbare weg getraind. De tweede dag worden specifieke rijvaardigheden en waarnemingstechnieken getraind die van toepassing zijn op het gebied van beveiliging en persoonsbeveiliging. Om het één en ander realistisch te maken wordt gebruikt gemaakt van een professioneel acteur.

De vakopleiding Security Driver beperkt zich tot een medium dreigingsniveau (onbewapend). De opleiding bestaat uit een theoretisch deel, maar voor het grootste gedeelte uit praktijktraining. Tijdens de praktijktraining worden realistische situaties getraind op verschillende locaties.  Denkt u daarbij aan het bezoek van uw VIP aan een hotel, restaurant, woonhuis of bijeenkomsten en evenementen.

Tijdens deze tweedaagse opleiding leert u alles over het werken in een Close Protection Team en het bewust observeren, om potentiële dreigingen sneller te herkennen. Hierdoor bent u in staat om alert te kunnen reageren en handelen in situaties, waarbij uw VIP wordt vervoerd. Het Close Protection Team bestaat uit meerdere beveiligers (bodyguards), die in teamverband opereren en zorgen voor de veiligheid van de VIP.

Uw taak als chauffeur in dit team is van groot belang, omdat u de schakel bent in noodsituaties. U leert dan ook alles over de juiste procedure -en observatietechnieken, rijtechnische manoeuvres om dreigingen uit de weg te gaan of om criminelen af te schudden. Door deze unieke opleiding bent u in staat tijdig dreiging te herkennen en op diverse locaties bewust om te gaan met de mogelijke risico’s en vluchtroutes.
Na de vakopleiding Security Driver bent u ook in staat alleen zelfstandig op te treden als u met uw VIP op pad bent.

Onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld zijn:

Ophalen VIP
Instapprocedure
Vertrek VIP
Uitstapprocedure
Looptechnieken
Observatietechnieken
Beveiligingsprocedures bij : Woonhuis – Hotel – Bedrijfspand – Restaurant – Vliegveld
Evacuatie
Communicatie en alarmering
Specialistische rijtechniek
Voertuigmanoeuvres

Wilt u zich onderscheiden als Privé- of Directiechauffeur, dan is het volgen van de vakopleiding Security Driver een uitstekende aanvulling op uw huidige kennis en vaardigheden en bent u goed voorbereid op de toenemende dreiging in de maatschappij. U bent dan een goede partij voor uw toekomstige werkgevers en opdrachtgevers.

Mocht u zich in de toekomst verder willen ontwikkelen op het gebied van Close Protection en door willen groeien tot Bodyguard, dan is deze vakopleiding een uitstekende basis om het vervolgtraject in te gaan. Het is mogelijk u verder te ontwikkelen en een 14 daagse opleiding te volgen tot Bodyguard.

Let op!
De opleidingsdagen Security Driver kunnen meetellen als applicatiedagen voor het CCV-D1 en CCV-D2 certificaat.

Meer informatie en/of Security Driver worden? Vul dan nu het contactformulier in, of meldt u aan.

Opleiding Bodyguard? Kijk op www.aciesinternational.com

Opleiding directiechauffeur

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY