Vakopleiding Security Driver

Bent u als Directiechauffeur nog wel voorbereid op de huidige ontwikkeling in de maatschappij? Door de toenemende dreiging  lopen uw VIP en u een grotere kans in gevaarlijke situaties te komen waarbij u getraind moet zijn om deze risico’s te beheersen. Zoals de laatste tijd steeds weer is gebleken is de kans daarop reëel. Niet voor niets wordt de vraag steeds groter naar directiechauffeurs die meer kennis en vaardigheden bezitten dan de basiseisen die aan het CCV-D1 certificaat zijn gesteld. Logisch, want deze eisen zijn er op  gericht om uw VIP op een veilige, vlotte en comfortabele wijze van A naar B te vervoeren.

Goed getrainde chauffeurs

Regelmatig ontvangt Acies International aanvragen voor goed getrainde chauffeurs en voor de inzet van bodyguards. Deze aanvragen komen vanuit de hele wereld. Dit is een duidelijk signaal dat de wereld met een probleem zit. Namelijk, intolerantie en andere denkbeelden, die leiden tot potentiële dreigingen en gewelddadigheden.

DCOI & Acies International

DCOI heeft dan ook in samenwerking  met Acies International een vakopleiding ontwikkeld, die aansluit op deze vraag. Op de eerste dag worden diverse beveiligingstechnieken geleerd en rij- technische handelingen op de openbare weg getraind. De tweede dag worden specifieke rijvaardigheden en waarnemingstechnieken getraind die van toepassing zijn op het gebied van beveiliging en persoonsbeveiliging. Om het één en ander realistisch te maken wordt gebruikt gemaakt van een professioneel acteur.

Opleiding op Medium dreigingsniveau

De vakopleiding Security Driver beperkt zich tot een medium dreigingsniveau (onbewapend). De opleiding bestaat uit een theoretisch deel, maar voor het grootste gedeelte uit praktijktraining. Tijdens de praktijktraining worden realistische situaties getraind op verschillende locaties. Denkt u daarbij aan het bezoek van uw VIP aan een hotel, restaurant, woonhuis of bijeenkomsten en evenementen.

Tweedaagse opleiding

Tijdens deze tweedaagse opleiding leert u ook alles over het werken in een Close Protection Team en het bewust observeren, om potentiële dreigingen sneller te herkennen. Hierdoor bent u in staat om alert te kunnen reageren en handelen in situaties, waarbij uw VIP wordt vervoerd. Tijdens de opleiding worden praktijkoefeningen gedaan met een trainer/acteur met volgauto om een zo realistisch mogelijke training te bieden.

Uw taak als Security Driver

Uw taak als chauffeur in dit team is van groot belang, omdat u de schakel bent in noodsituaties. U leert dan ook alles over de juiste procedure -en observatietechnieken, rijtechnische manoeuvres om dreigingen uit de weg te gaan of om criminelen af te schudden. Door deze unieke opleiding bent u in staat tijdig dreiging te herkennen en op diverse locaties bewust om te gaan met de mogelijke risico’s en vluchtroutes.
Na de vakopleiding Security Driver bent u ook in staat alleen zelfstandig op te treden als u met uw VIP op pad bent.

Onderwerpen opleiding

 • Ophalen VIP
 • Instapprocedure
 • Vertrek VIP
 • Uitstapprocedure
 • Looptechnieken
 • Observatietechnieken
 • Beveiligingsprocedures bij : Woonhuis – Hotel – Bedrijfspand – Restaurant – Vliegveld
 • Evacuatie
 • Communicatie en alarmering
 • Specialistische rijtechniek
 • Voertuigmanoeuvres

Hoe kunt u zich onderscheiden

Wilt u zich onderscheiden als Privé- of Directiechauffeur, dan is het volgen van de vakopleiding Security Driver een uitstekende aanvulling op uw huidige kennis en vaardigheden en bent u goed voorbereid op de toenemende dreiging in de maatschappij. U bent dan een goede partij voor uw toekomstige werkgevers en opdrachtgevers.

Vervolgopleiding Bodyguard

Mocht u zich in de toekomst verder willen ontwikkelen op het gebied van Close Protection en door willen groeien tot Bodyguard, dan is deze vakopleiding een uitstekende basis om het vervolgtraject in te gaan. Het is mogelijk u verder te ontwikkelen en een 14 daagse opleiding te volgen tot Bodyguard.

Applicatiedagen

De opleidingsdagen Security Driver kunnen meetellen als applicatiedagen voor het CCV-D1 en CCV-D2 certificaat.

Security Driver worden? Vul dan het contactformulier in of bel 088 -1666 850.

Opleiding Bodyguard? Kijk op www.aciesinternational.com