Over DCOI

DCOI is een, door het CCV, erkend professioneel opleidingsinstituut, dat met een vakkundig en enthousiast team opleidingen AAEAAQAAAAAAAAMQAAAAJDM1MDljNmUyLWYyNjgtNGIwYi04MThhLTFmZmE1ZDdkNjYxNwverzorgt tot Directiechauffeur. Matthieu Stam is directeur en internationaal trainer bij DCOI. Hij is een autoriteit op het gebied van ontwikkeling van trainingen, opleidingen en verkeersveiligheid. Matthieu Stam is al jarenlang toonaangevend instructeur in Nederland met een schat aan ervaring. Ook is hij bekend van TV programma’s zoals ‘Gevaar op de weg’, ‘Blik op de weg’ en ‘De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland’, waar hij als verkeersveiligheidsdeskundige aan deelnam. Hij staat klaar met zijn team specialisten om u op te leiden tot een excellent Directiechauffeur.

Is het vak Directiechauffeur iets voor u?

Vaak krijgen wij de vraag of het vak van directiechauffeur nou eigenlijk wel leuk is. Of dat echt zo is moet u natuurlijk zelf bepalen, maar wij snappen dat het niet altijd even gemakkelijk is om in te schatten voor u als het een compleet nieuwe wereld voor u is. Wij zullen een korte uitleg geven van hetgeen er van u wordt verwacht.

In de eerste plaats is het van belang dat u zich als Directiechauffeur zeer discreet opstelt. Logisch ook, want u hoort en ziet waarschijnlijk veel en er wordt van u verwacht dat u deze informatie voor uzelf houdt.

Daarnaast zult u veilig, vlot, slim en zeer comfortabel moeten rijden. Vooral slim rijden is van belang om uw VIP vlot van A naar B te vervoeren. Daarbij dient u ook nog oog te hebben voor invloeden van buitenaf die een bedreiging kunnen zijn voor de veiligheid van uw VIP.

Natuurlijk is een goede communicatie met uw VIP ook van belang. U dient gevoel te hebben voor de steeds weer wisselende situaties en een servicegerichte instelling te bezitten..

Kortom, of het een vak voor u geschikt is heeft alles te maken met uw eigen instelling. Bent u dienstbaar, bezit u een goede rijvaardigheid en bent u discreet, dan is het zeker de moeite waard in gesprek te gaan met het DCOI. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een Intakeplus© of een  praktijk- introductie dag. Deze dag geeft u een uitstekend beeld van het vak directiechauffeur, omdat alle belangrijke facetten uit het vak op deze dag aan bod komen.

Opleiding voor Directiechauffeurs

Het DCOI (Driving Company Opleiding Instituut) is een, door het CCV, erkend professioneel opleidingsinstituut, dat opleidingen verzorgt tot Directiechauffeur. Wij richten ons dus voor 100% op u en de kwaliteit van de opleiding voor uw toekomstige baan als Directiechauffeur. Als u interesse heeft in het vak van Directiechauffeur bent u bij DCOI aan het juiste adres. Dagelijks zijn wij bezig onze deelnemers op te leiden tot een hoog Directiechauffeur niveau, dat is afgestemd op wat de hedendaagse markt van u verlangt. De opleiding bestaat uit een e-learning module, trainingsdagen op de openbare weg en wordt deels gegeven op een trainingscentrum.

Professionele opleiding

Bij het DCOI verkopen wij geen succesverhalen, maar richten wij ons op datgene wat voor u van belang is om uw werk succesvol te kunnen uitvoeren. Namelijk, een perfecte opleiding. Het DCOI helpt u om succesvol te kunnen worden in het beroep van Directiechauffeur. Dat doen wij door u de volgende ondersteuning te bieden.

 • Een gratis persoonlijk gesprek of een informatiebijeenkomst
 • Een uitgebalanceerde Intake
 • Mogelijkheid tot het volgen van een praktijk introductiedag of een dag vooropleiding Directiechauffeur
 • Persoonlijke benadering van de deelnemer
 • Meer dan 25 jaar ervaring in het verzorgen van opleidingen
 • Hoog slagingspercentage
 • Uitstekend wagenpark
 • Gespreide betaling mogelijk
 • Strakke organisatie door ervaren team van trainers
 • Masterclass Personal Development (niet verplicht)
 • Masterclass ‘Solliciteren anno nu’ (niet verplicht)

Directiechauffeur worden met een professionele opleiding

DCOI zorgt ervoor dat u een optimale opleiding krijgt en traint met twee kandidaten op één Trainer. Dit om een optimaal rendement uit uw opleiding te halen. De training wordt gegeven door Trainers met zeer ruime ervaring, die u op het juiste niveau zullen brengen om in de praktijk uit te groeien tot een excellent chauffeur. U bent verzekerd van voldoende trainingstijd en aandacht. Mocht u verder willen groeien als Directiechauffeur bieden wij meerdere maatwerk vervolgtrainingen. Onder andere op het gebied van specialistische rijtechnieken, verhoogde rijvaardigheidstrainingen en beveiligingstechnieken.