Taxichauffeur Exclusive

Word jij gewoon taxichauffeur of Taxichauffeur Exclusive?

Wanneer je autorijden leuk vindt en daarbij graag met mensen werkt, kan het beroep taxichauffeur een ideaal beroep voor je zijn. Als taxichauffeur kom je dagelijks met klanten in contact. Taxichauffeur is niet het enige beroep waarbij je mensen per auto vervoert. Je zou bijvoorbeeld ook eens kunnen kijken naar een beroep als Directiechauffeur. Maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan het beroep van taxichauffeur. Denk daarbij aan agressieve of dronken klanten.

Bij je werk als taxichauffeur word je soms beloond voor het snel vervoeren van een passagier. Tenslotte geeft een tevreden klant vaak fooi. Daarnaast kun je snel naar een volgende klant rijden, waardoor je dagomzet hoger wordt. Taxichauffeurs kunnen vanaf een taxistandplaats werken, of telefonische oproepen vanuit een centrale of vanuit huis aannemen. De taxistandplaatsen vind je vaak op centrale plekken in een stad. Denk aan het centrum, het station, een vliegveld, enzovoorts. Als taxichauffeur kun je een eigen onderneming oprichten, je aansluiten bij een grote taxicentrale bij jou in de buurt, of diensten aanbieden via een nieuwe taxidienst als Uber.

Zakelijke klanten en VIP’s

Bij het werk van een taxichauffeur is het erg belangrijk om de veiligheid van je passagiers en andere weggebruikers in de gaten te houden. Daarbij moet je zo snel mogelijk met je taxi op de plek van bestemming aankomen. Dit geldt in het bijzonder voor zakenmensen die snel naar een zakelijke afspraak vervoerd willen worden. Het omgaan met zakelijke klanten vergt echter wel de juiste beroepshouding en rijstijl. Hierbij dien je jezelf te onderscheiden van een gewone taxichauffeur.

Taxichauffeur Exclusive certificaat

Wil jij je onderscheiden van een basis taxichauffeur? Dan kan dat door te kiezen voor een hoger gekwalificeerde opleiding waarbij je de taxipas kunt halen en wordt opgeleid tot Taxichauffeur Exclusive. Nadat je bent geslaagd bij het CCV ontvang je de taxipas, de Taxichauffeur Exclusive pas en een certificaat van DCOI. Op deze wijze heb je een positie gecreëerd tussen een volwaardig Directiechauffeur en een basis taxi chauffeur en vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en kun je het ‘betere’ werk doen.

Voor wie geschikt?

Deze opleiding is uitermate geschikt voor mensen die later willen doorstromen naar de functie van Directiechauffeur CCV-D1 of zich in het zakelijk segment willen profileren. Ook voor diegene die zich willen onderscheiden maar waarvoor de kosten voor de opleiding Directiechauffeur te hoog liggen. Kortom, een uitstekende manier om het luxere werk te vinden omdat jij je in een betere doelgroep kunt profileren. Mocht je in een later stadium toch verder willen worden opgeleid tot Directiechauffeur CCV-D1, dan kun je met een verkorte opleiding van 2 dagen je doel alsnog bereiken.

De opleiding

De opleiding bestaat uit twee praktijkdagen, waarbij je in een luxe BMW 5 serie de opleiding volgt. Je leert dus ook rijden in duurdere auto’s, dit in tegenstelling tot de basis opleidingen die worden aangeboden.

Je kunt thuis de theorie via e-learning leren. De theorie is duidelijk en overzichtelijk opgezet. Het theorie examen kan je  doen op een locatie van het CBR/CVV bij jou in de omgeving. Mocht je vragen hebben over de e-learning module dan staan wij je met raad en daad bij.

Opleidingskosten € 1265,- BTW vrijgesteld

Opleidingsoverzicht