VIP Taxi

De VIP taxi opleiding is een opleiding die deels bestaat uit onderdelen van de opleiding Directiechauffeurs CCV- D1. De opleiding is speciaal ontwikkeld voor uw bedrijf en de chauffeur die zich verder wil ontplooien en het niveau wil bereiken van zakelijk VIP vervoer. Het gaat daarbij om de juiste instelling, zijn/haar passie, een veilige, vlotte en comfortabele rijstijl en de wens een echte gastheer of gastvrouw te zijn.

Waarom deze opleiding?

Uw chauffeur is een belangrijke schakel in het contact  tussen uw bedrijf en de klant. Uw chauffeur is dan ook uw visitekaartje. Het is van belang dat hij/zij een goede en comfortabele rijstijl bezit en op juiste wijze communiceert met uw klanten. Zowel een goede non-verbale alsmede een goede verbale communicatie is van belang om er voor te zorgen dat uw klanten tevreden zijn en opnieuw gebruik zullen maken van uw diensten.

Tijdens de opleiding brengen wij uw chauffeur dan ook een aantal aspecten bij om dit doel te bereiken. Wij leren hem/haar een rijstijl aan die voldoet aan de doelgroep en leren hem/haar te denken vanuit de klant. De klant te zien als een gast en zichzelf als gastheer of gastvrouw. Hij/zij leert op juiste wijze situaties in te schatten en zich te verdiepen in de wensen van zijn of haar gast. Daarnaast blijft hij oog houden voor een comfortabele rit, die ook nog eens vlot verloopt.

Een goed chauffeur is meer dan iemand met een B –rijbewijs en een taxi chauffeurskaart. De VIP taxi opleiding leert geen trucjes aan, die voor een korte termijn effect geven,  maar zorgt voor bewustwording en een permanente verbetering van inzichten en vaardigheden. Daarbij kunnen wij putten uit meer dan 30 jaar kennis en ervaring  in het opleiden.

SAFETY principes

De term Safety wordt als acroniem gebruikt en dient als ezelsbruggetje. Het zijn zeer uiteenlopende onderwerpen waarbij dieper wordt ingegaan op de volgende aspecten.

 • See and been seen
 • Always a way out
 • Far and wide view
 • Ever aware
 • To have control
 • Your responsibility

De Safety principes lopen als een rode draad door de praktijktraining.

De opleiding bestaat uit twee delen. Een dag praktijk training op de openbare weg en is er een  e-learning module, waarbij zal worden ingegaan op de volgende onderstaande items.

E-learning

 • Personal Development
 • De juiste beroepshouding
 • Van klant naar gast
 • Van chauffeur naar gastheer
 • Etiquette & omgangsvormen

Trainingsvoertuig

Voor de uitvoering van de praktijktraining kunt u gebruik maken van uw eigen auto, maar ook van een voertuig van het DCOI.

Verslag

Indien gewenst ontvangt u na de training een verslag van de praktijktraining, met de bevindingen en adviezen.

De kosten

€ 550,- per persoon. Auto DCOI. Exclusief 21% BTW.
€ 450,- per persoon bij gebruik eigen auto. Exclusief 21% BTW.

Trainingslocatie

Zeist. Indien gewenst in- Company.

Certificaat

U ontvangt, bij voldoende resultaat, een certificaat.

Applicatie

Deze training kan meetellen als applicatiedag voor het certificaat CCV-D1 en D2.