Taxipas

Wil jij taxichauffeur worden?

Wanneer je autorijden leuk vindt en daarbij graag met mensen werkt, dan kan het beroep taxichauffeur een ideaal beroep voor je zijn. Als taxichauffeur kom je dagelijks met klanten in contact. Om het beroep van taxichauffeur volwaardig te kunnen uitoefenen moet je wel in het bezit zijn van een volledige taxipas.

Bij het werk als taxichauffeur word je vaak beloond voor het snel en prettig vervoeren van een passagier. Tenslotte geeft een tevreden klant vaak fooi. Taxichauffeurs kunnen vanaf een taxistandplaats werken, of telefonische oproepen vanuit een centrale of vanuit huis aannemen. De taxistandplaatsen vind je vaak op centrale plekken in een stad. Denk aan het centrum, het station, een vliegveld, enzovoorts.

Waar kan je werken?

Als taxichauffeur kun je bij een taxibedrijf in dienst gaan of een eigen onderneming oprichten en je aansluiten bij een grote taxicentrale. Ook kan je de taxidiensten aanbieden via een taxidienst als Uber.

Het examen voor de volledige taxipas, ook wel chauffeurskaart genoemd, bestaat uit twee delen. Een praktijk examen op de openbare weg en een theorie examen. Het is belangrijk dat een taxichauffeur de Nederlandse taal goed beheerst. Om die reden worden de theorie examens alleen in het Nederlands afgenomen.

Theorie-examen

Voor het behalen van de theorie moet een examen worden afgelegd. Om je de theorie eigen te maken bieden wij je boeken en een e-learning module die je rustig thuis in je eigen omgeving kunt leren. E-learning bestaat voor 50% uit regels die betrekking hebben op het rijden met de taxi. Het tweede deel bestaat uit de verkeersregels. In de modules zijn proefexamens opgenomen zodat je examens kunt oefenen.

Examenvorm: 40 meerkeuzevragen
Slagingsnorm:  je moet 32 van de 40 vragen goed hebben beantwoord
Duur:  60 minuten
Betreft: volledige taxipas

Praktijk examen CCV taxipas

Het praktijk examen bestaat uit een 3-delige praktijk- rit.

  • Je moet zonder hulpmiddelen naar een adres toe kunnen rijden (Dit adres krijg je voor het examen)
  • Je moet met behulp van een navigatiemiddel naar een onbekend adres rijden
  • Je moet op aanwijzingen van de examinator een route rijden

Examenvorm:  praktijk rit
Duur:  het praktijkexamen duurt 85 minuten
Betreft: volledige taxipas

Opleidingskosten € 865,- BTW vrijgesteld

Opleidingsoverzicht