Privéchauffeur

De opleiding VIP/privéchauffeur en directiechauffeur is gelijk aan elkaar. Het verschil tussen en VIP/privéchauffeur en een directiechauffeur zit meer in de werkzaamheden die de chauffeur verricht en waar hij/zij de functie uitvoert. Een directiechauffeur is meestal in dienst bij een bedrijf, een chauffeursdienst of ministerie. Een VIP chauffeur zal in de regel in dienst zijn van een vermogende familie of persoon die zich door een privéchauffeur wil laten rijden. Daarnaast verricht de chauffeur ook veel hand en span diensten die in het familieleven of het privé leven van een VIP voorkomen.

De opleiding

Als u voor uzelf de keus heeft gemaakt Privéchauffeur te worden, dan begint dat bij een eerste stap. Namelijk een gedegen opleiding. De opleiding is praktijkgericht. Er wordt aandacht besteed aan een perfecte comfortabele rijtechniek, de beroepshouding en juiste communicatie naar uw VIP. Tevens wordt er aandacht besteed aan de kennis van de verkeersregels, kennis van het wegennet, beveiligingstechnieken en. De trainingen vinden plaats op de openbare weg en deels op een afgesloten rijvaardigheidscentrum. Uw theorie kunt u online leren via ons online e-learning systeem. Zo kunt u de theorie voor het CCV- D1 examen oefenen in uw eigen tempo en op de momenten dat het u het beste uitkomt.

Praktijk

De opleiding bestaat uit twee delen. Een theoretisch deel en een praktijktraining. De praktijktraining duurt vier dagen, met op vrijdag aansluitend het CCV- D1 praktijkexamen. U bent dus van maandag t/m vrijdag aan de praktijkopleiding bezig met de training op de openbare weg. Op vrijdag is het praktijk examen.

Theorie

U kunt thuis de theorie via e-learning leren. De theorie is duidelijk en overzichtelijk opgezet. De studietijd voor de e-learning module bedraagt 30 á 35 uur. Het theorie examen bestaat uit 40 vragen waarvan u er 32 goed moet hebben. Deze vragen hebben betrekking op de verkeersregels, beveiliging van uw VIP, topografische kennis en de beroepshouding.

Meer informatie