Opleiding directiechauffeur België en Duitsland

Het DCOI is een door het CBR/CCV erkend opleidingsinstituut voor Directiechauffeurs en voldoet dan ook aan de strenge eisen die daaraan zijn gesteld. Daarnaast werken wij bij het DCOI uitsluitend met ervaren en gecertificeerde instructeurs.

Waarom de opleiding CCV-D1

De Nederlandse markt vraagt nu eenmaal om een CCV- D1 certificaat. Maar ook in het buitenland is er steeds meer vraag naar goedopgeleide directiechauffeurs met een CCV-D1 certificaat. Andere certificaten zijn een prima aanvulling, maar hebben in Nederland en het buitenland slechts een beperkte waarde. Mocht u een werkkring in het buitenland ambiëren dan is het CCV- D1 certificaat nog steeds het enige juiste certificaat om uw doel te bereiken, maar uit te breiden met een internationale opleiding directiecahuffeur. Lees hier meer over de internationale opleiding

De opleiding bestaat uit twee delen. Een theoretisch deel en een praktijktraining. De praktijktraining duurt vier dagen, met op vrijdag aansluitend het CCV- D1 praktijkexamen. U bent dus van maandag t/m vrijdag aan de praktijkopleiding bezig. U kunt thuis de theorie via e-learning leren. De theorie is duidelijk en overzichtelijk opgezet. De studietijd voor de e-learning module bedraagt 30 á 35 uur. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met ons.

Een toekomst als Directiechauffeur

Als u voor uzelf de keuze heeft gemaakt directiechauffeur te worden, dan begint dat bij een eerste stap met een gedegen opleiding. De opleiding van DCOI is praktijkgericht. De trainingen vinden plaats op de openbare weg en deels op een afgesloten rijvaardigheidscentrum.

E-learning

Uw theorie kunt u online leren via ons online e-learning systeem. Ook kunt u examenvragen oefenen via e-learning . Dat kan in uw eigen tempo en op de momenten dat het u het beste uitkomt.

Theorie

Via e-learning voor directiechauffeur CCV-D1:

  • Beveiliging
  • Verkeersveiligheid
  • Verkeersregels
  • Topografie
  • Sociale vaardigheden voor de directiechauffeur

 Praktijk

  • Verkeersveiligheid en voertuigbeheersing
  • Bijzondere voertuigbeheersing  op het trainingscentrum
  • Topografie
  • Beroepshouding
  • Security

Opleidingsoverzicht

Extra training op het rijvaardigheidscentrum

Tijdens uw opleiding volgt u een verhoogde rijvaardigheidstraining. Een uitstekende training om uw vak straks op professionele wijze uit te kunnen voeren. Niet voor niets is dit een van de eisen die door het CCV wordt gesteld.

Tijdens de training op het rijvaardigheidscentrum leert u alles over de juiste remtechnieken, de technische voorzieningen en de werking van moderne systemen van de auto en ADAS systemen. Verder alles over het stuurkarakter van de auto en het rijden onder extreme omstandigheden, zoals het voorkomen en corrigeren van een slippend voertuig.

Trainen in Duitsland of België

Om u optimaal voor te bereiden op uw nieuwe functie leert u rijden met hogere rijsnelheden in Duitsland of complexe verkeerssituaties in België. In het drukke Brussel zult u worden getraind op multitasking, het optimaal gebruik van uw professionele navigatiesysteem en verhoogde beslissingsvaardigheden.

CCV-D1 certificaat geldig in geheel Europa

Het CCV-D1 certificaat is de norm in Nederland, waarmee zowel in Nederland alsmede in elk Europees land kan en mag worden gereden. Het fabeltje dat je een Europees certificaat nodig hebt als je in het buitenland wilt rijden is dus onjuiste informatie.

Kunt u de opleiding starten?

Intakeplus©

Om te weten of u voldoende kwaliteiten bezit om de vakopleiding directiechauffeur succesvol te kunnen afronden houden wij een Intakeplus©. Dit is een kennistest en rijtest waarbij u met een docent van DCOI in een van onze trainingsvoertuigen de weg op gaat. Tijdens deze rit maakt hij een analyse van uw rijstijl en leervermogen. U krijgt daarbij adviezen en tips aangereikt die u direct in uw rijstijl kunt toepassen. Aan de hand van de Intakeplus© kunnen wij, samen met u, beslissen wel of niet te starten met de gecertificeerde vakopleiding directiechauffeur CCV-D1. Het uitgebreide verslag dat u na afloop ontvangt geeft u een duidelijk inzicht van uw sterke en schaduwkanten, waarmee u direct aan de slag kunt gaan.

Lees hier meer over de Intakeplus©

Praktijk introductiedag opleiding directiechauffeur

U kunt ook kiezen voor een introductiedag directiechauffeur. Tijdens deze dag houden wij niet alleen een kennis en rijtest maar laten u ook de opleiding in vogelvlucht zien. U kunt zich daardoor een goed beeld vormen van hetgeen de opleiding inhoud.

Lees hier meer over onze online Webinars