Opleiding CCV-D2

Opleiding Directiechauffeur CCV- D2

Bent u geslaagd voor uw CCV- D1 certificaat dan kunt u doorgaan met de volgende stap, namelijk CCV-D2. Het DCOI werkt daarbij nauw samen met specialisten uit het vak, die voor het DCOI de training verzorgen en u op het juiste examenniveau zullen brengen. Zij vragen uw examen aan en begeleiden u tijdens het gehele opleidingstraject.

Bij de opleiding Directiechauffeur CCV-D2 wordt u geleerd met grote besluitvaardigheid aan het verkeer deel te nemen en zo mogelijk bedreigende situaties op juiste wijze te interpreteren en daar op adequate wijze naar te handelen. Binnen deze opleiding is extra aandacht voor de beveiliging en rijtechnieken. Daarbij wordt de deelnemer getraind in het omgaan met het rijden op hogere snelheden op provinciale wegen en de daarbij behorende inhaaltechnieken. Ook wordt er in ruime mate aandacht besteed aan een gedegen ritvoorbereiding en routebeveiligingsplannen.

Deelnemen aan de opleiding CCV-D2 is alleen mogelijk als u met goed gevolg heeft deelgenomen aan de opleiding CCV-D1. Daarnaast is een ruime ervaring als Directiechauffeur gewenst.

Om het CCV certificaat te behouden dient u 3 applicatietrainingen in de vijf jaar te volgen.

Applicatietrainingen en herhalingsdagen

Naast de basis opleiding Directiechauffeur kunt u bij DCOI ook, herhalingsdagen, vervolgtrainingen en applicatietrainingen volgen.

Trainingsmogelijkheden

Herhalingsdag Nederland
1 daagse trainingsdag België
1 daagse trainingsdag Duitsland
2 daagse trainingsdag Frankrijk
2 daagse trainingsdag België
2 daagse trainingsdag Duitsland
2 daagse trainingsdag Duitsland  (inclusief circuit rijden op de Nűrburgring)

De tweedaagse opleidingen zijn inclusief hotel, lunch en diner.