Examens CCV-D1 en D2 ook in de toekomst afgenomen door het CBR

Onderwerp: Doorstart theorie- en praktijkexamens Directiechauffeur

 

Beste opleider,

Het CBR blijft ook na 1 januari 2021 theorie- en praktijkexamens afnemen voor het certificaat van directiechauffeur. Dit is besloten in overleg met opleiders, College van Deskundigen en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit besluit is genomen nadat de branche nadrukkelijk de wens heeft geuit om de examens te behouden, aangezien de certificaten CCV-D1 en CCV-D2 van grote waarde zijn voor de branche.

Wil je de gehele brief van het CBR lezen, klik dan hier.

Examens CCV-D1 en D2 ook in de toekomst afgenomen door het CBR

Ondanks dat boze tongen beweren dat het CBR zou stoppen met het afnemen van de theorie- en praktijkexamens van de opleiding CCV- D1 en D2, is het inmiddels duidelijk dat het CBR de examens ook in de toekomst blijft afnemen. De waarde van het CCV-D1 en D2 certificaten zijn voor de branche van groot belang, omdat het een garantie is voor werkgevers dat de directiechauffeur aan de hoge kwaliteitseisen voldoet.

Het CCV-D1 certificaat is de norm in Nederland, waarmee zowel in Nederland alsmede in elk Europees land kan en mag worden gereden. Het fabeltje dat je een Europees certificaat nodig hebt als je in het buitenland wilt rijden is dus onjuiste informatie.